Olen pitänyt erilaisia ompelupäiväkirjoja viime vuosituhannesta lähtien. Siis ihan tooooosi pitkän ajan. Olen tällainen arkistoijatyyppi. Kaikista töistäni on piirroskuva, materiaalinäyte, mitä kaavaa käytin ja jokin pieni teksti työhön liittyen. Haluatko tietää esimerkiksi mitä kaikkea ompelin syyskuussa 1995 tai tammikuussa 1999? No, en taida jaksaa nyt kaivaa noita kierrevihkoja esiin ja luetella. Ilmeisesti enimmäkseen vaatteita omille pikkumuksuilleni, oletan.

Sitten väliin mahtuu vuosia, jolloin ompelin myös asiakkaille. Mutta nykyisin en enää... Nykyisin hemmottelen vain itseäni uusilla ompeluksillani, kun lapsosetkin ovat tulleet sellaiseen murkkuikään, että on parempi käydä valitsemassa ryysyt kaupasta kuin tapella malleista ja mittasuhteista. Noooo, kyllä minä jotain hellyn heillekin vielä tekemään kun oikein kauniisti pyytävät. Sellaisia kuin t-paitoja, collegepuseroita jne. Eilenkin ompelin tytölleni fleecepusakan kokoa 164 cm ja tein tytön onnelliseksi juuri sellaisella hupparilla, joka oli design by tyttö.

Mutta... mutta... nyt mulla alkaa ihan oikea uusi kausi tässä ompelupäiväkirjaarkistoissani, kun päätin luoda myös tämän oman blogin. Voi älä luulekaan, että luovun myöskään paperiversiosta. Eihän tähän blogiin saa liitettyä mitään materiaalinäytteitä... mutta kiva, kun valokuvia kuitenkin. Odotas, kyllä niitä vielä tulee kun perehdyn asiaan... just a few minutes, pliis!

 

No, tässä esimerkiksi jakku, jonka tein kolmisen viikkoa sitten. Arvaa, se on huonekaluliikkeitten kangasnäytteistä! Vuoriton. Kaava Suuri Käsityö -lehdestä 08/2005. Kaulusta tosin hieman muutin. Olenpa tykännyt tästä jakusta!