Ihanaa! Tänään olen ylityövapaalla. Sen kunniaksi oli ensin käytävä työpaikalla... mutta vain tosi suit sait sukkelaan. Ja sitten parin kaupan kautta kottiin!

Tämän vapaapäiväni kruunaa Finn Quilt ry, joka oli postittanut juuri sopivasti Tilkkulehden meille jäsenille. Olen ollut tuon yhdistyksen jäsen melkein sen alkumetreistä lähtien. Arkistoissani on kaikki sen julkaisemat lehdet... Ihailen suunnattomasti jäsennäyttelyiden suurensuuria seinätekstiilejä ja sängynpeittoja, mutta omat tilkkutyöni ovat pienempiä, sillä käytän erilaisia tilkkutyötekniikoita vaatteisiin, asusteisiin ja sen sellaisiin pienempiin töihin.

Tänä vuonna vuosikalenterissani on tällaiset crazy-tekniikalla tehdyt kannet:

Ne ovat vuorisilkkien ja satiinien jäännöspaloja seinätekstiilistä ja verhosta, jotka ompelin työpaikkani toimistohuoneeseen. Niistä minulla ei ole nyt kyllä kuvaa.

Mutta tässä seuraavaksi kuva "Mökkikylästäni". Tämä nyt saattuu olemaan seinätekstiili, joita en kovin harrasta. Mikä hairahdus lie viime keväänä ollut, kun innostuin tekemään tällaisen ja paikkakin sille löytyi olohuoneen seinältä. Tässäkin käytetyt kankaat olivat jäännöspaloja kangaskaappini kätköistä. (Laitan tälle sivulleni joskus myös kuvan siitä metrikangasvalikoimasta, josta minä matskut valitsen varmaan vielä puolen vuosisadan kuluttuakin).

Tällainen työ on juuri kesken. Palataan asiaan, mitä tästä crazy-quiltistä tulee. Varmaan valmista parin päivän sisällä. Ellei jo tänään.

Nyt kuitenkin välipalalle ja ahmin siinä samassa tilkkulehdenkin!