Kivaa, tosi kivaa... saada ihka ensimmäinen kommentti tähän yksinäiseen "jutusteluun". Kiitos Jaana! On tunne, että siellä ulkomaailmassa taitaa sittenkin olla ihmisolioita, jotka jopa saattavat käydä katsomassa mitä minunkin blogissani lukee ja näkyy...

Tästä innostuneena esittelen nyt asun, joka on valmistumishetkestä lähtien ollut mulle Number One. Se lukee tuossa otsikossa, Eowyn´s dress. Se on tällainen.

Käyn nimittäin tsekkaamassa aina silloin tällöin amerikkalaisten pukuharrastajien sivuja ja osoitteesta http://www.koshka-the-cat.com/eowyn1.html löytyi sellainen, joka ehdottomasti oli ommeltava itsellenikin. Käys kattoo! Malli on Eowyn-nimisen sankarittaren puku Taru Sormusten Herrasta (Kaksi Tornia). Oletan, että hän on sankaritar, en ole nähnyt elokuvaa, vain nettikuvia hänestä.

Alusmekon hihansuista tosin halusin erilaiset, levenevät trumpettihihat, pitkät takaa. Ja kun alusmekkoon ei löytynyt kangashyllyiltä sopivan väristä materiaalia, oli tuo valitsemani puuvillaviskoosi värjättävä. Kaavat oli tietysti kuositeltava itse noiden nettikuvien perusteella. Tein ensin tuon liivihameen ja sitten alusmekon. Viimeiset pistot ompelin 4.9.05.

Tässä vielä tarkempi valokuva molemmilla sivuilla olevasta nyörityksestä.

Tuttuja on hieman huvittanut, kun olen sanonut, että tämän puvun esikuva löytyy Taru Sormusten Herrasta. Itse en noita leffoja juuri harrasta, mutta oikeastaan jo tämän puvun takia voisin Kaksi Tornia katsoa... ainakin kelata niihin kohtauksiin, jossa se näkyy. Someday maybe.