Minusta ompeleminen on...

 

…rentouttavaa. Hyvä musiikki soimaan ja ompelukoneella pääsee hurmioon. Sovitusnukella on sama musiikkimaku ja se tykkää samasta melutasosta.

 

…jännittävää. Aina löytyy uusia malleja, erikoisiakin, mitä kokeilla. Mitä väliä sillä on, jos joskus työhuoneessa syntyy susi.

 

... persoonallisuuden tavoittelemista. Vakiokaavoista voi aina uusia materiaalia käyttämällä ja yksityiskohtia kehittelemällä saada ihan toisenlaisia käyttövaatteita tai mitä mielikuvituksellisimpia luomuksia. Eipä kävele sama vaate koskaan vastaan.

 

…itsetunnon pönkittämistä. Miten onnelliseksi tuleekaan jokaisesta kohteliaasta, itse tehtyyn vaatteeseen kohdistuneesta kommentista. Ei vähättelyä, ei selittelyä, vain kaunis kiitos ja iloinen mieli!

 

…omien mieltymysten toteuttamista. Vaateteollisuuden mittasuhteet ja trendivärit eivät määrittele ompelijan garderobin sisältöä.

 

…uuden oppimista. Aina joutuu ratkomaan ongelmia, ompelujärjestystä, materiaalin sopivuutta, kestävyyttä, mallivaihtoehtoja, miettimään ompelutarkkuutta, yksityiskohtien ja värien sopivuutta. Taito karttuu tekemällä ja vain tekemällä.

 

…oivaltamista. Joskus tulee tenkka poo, jos huomaa vaikka kankaassa virheen juuri takakappaleen keskellä. Niinpä on otettava kaikki aivonystyrät käyttöön ja keksittävä yksityiskohta sen peittämiseksi.

 

…taloudellista. No jaa, onko? Tänään aasialaiset pikkukätöset suoltavat markettien vaatteet meille länsimaalaisille niin pienellä päiväpalkalla, että jos vaatteiden hankinnassa ei olisi muita kriteerejä kuin hinta, ei kannattaisi käyttää rahaansa kangaskauppoihin ja aikaansa ompeluun. 

 

…tarinan luomista. Monivuotisella vaatteella on oma tarinansa, ihan totta. Sillä on tunnearvoa enemmän kuin kaupasta kiikutetulla.

 

Siis ompeleminen on hyvä tapa käyttää aivoja ja aikaa.

 

Onko sinulla tuohon listaan vielä lisättävää? Kerro.