Eilen aloin suunnitella uusia tilkkukansia vuosikalenteriini, joka ei ole sen kummempi kuin Savon Sanomien kestotilaajille lähettämä ilmaiskalenteri. Mutta olen jo monen vuoden ajan aina repinyt siitä kaikki tyhmät etukuponkisivut pois ja kaiken muun ylimääräisen sekä tukenut kannet paksummalla pahvilla ja sitten peittänyt rumat kannet kankaisilla irtokansilla. Milloin kannet olen tehnyt aurinkovärjätystä kankaasta, milloin marmoroidusta, milloin tilkkumaalausta. Viime vuotiset esittelin blogissani 22.9.

Ja tänä vuonna vuosikalenterini kannessa on paljetteja...

27771.jpg

Joskus vuosia vuosia sitten sain noin tusinan verran vanhoja paljettikangasnäytteitä siskoltani, joka oli saanut ne anopiltaan, joka oli taas saanut ne siskoltaan Italiasta... Ne ovat luultavasti useamman vuosikymmenen takaa, koska minullakin ne ovat olleet varmaan jo parikymmentä vuotta.

Niissä on mukana vielä selostepahvit, joihin kankaat on niitattu yläreunastaan kiinni. Näytteet eivät ole kuitenkaan italialaisia vaan made in U.S.A. ja hinnat dollareita. Kangas, jota käytin, näyttää tuohon aikaan olleeen myyntihinnaltaan 6,35$. Selostepahvi näkyy kuvan oikeassa yläkulmassa ja vasemmalla on saman kankaan kaksi muuta värivaihtoehtoa. Näytteet ovat kooltaan noin 30 cm x 70 cm. Suurin osa tosi muovimaisen näköisiä, koska pinta on ihan täynnä paljetteja. Kansiin käyttämäni pala oli yksi hillityimmistä ja enää jäljellä pieni pala. Saa nähdä kuinka se kestää jatkuvaa päivittäistä käyttöä...