Pakkaset ovat pitäneet sisäharrastuksissa ja varsinkin ompelulle on jäänyt aikaa. Eilen kyllä jo kävi ajatus mielessä, että lähtisin juoksemaan ympyrää vaikka kyläkoulumme liikuntasaliin, että pääsisi vähän hikoilemaan.Viime viikkoina olen käynyt 3-4 krt viikossa muutaman kilometrin juoksulenkillä ja niitä jo kaipaan. Ommellessa ei juuri hikoiluta edes suurimmat vikatikit. ;-)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tässä ompelusten saldo eiliseltä ja tältä päivältä:

  • Viikko sitten aloitettu 1970-luvun kaavalla leikattu ”esiliinapuku” on kotimaista ruutuflanellia ja nyt valmis viimeistä pistoa myöten. Jouduin lisäämään yläosan etukappaleeseen pienet rintamuotolaskokset, että etuosa on istuvampi. Tästä tuli kieltämättä vaate, joka on esimerkki siitä, että en välitä muodista pätkääkään!

31597.jpg

 

  • Olen jo pitkään haaveillut 1800-luvun tyylisestä, Ylpeys ja ennakkoluulo -leningistä ja eilen sellaisen nyt aloitin. Sarja nimittäin alkoi uusintana YleTeeman kanavalla perjantaisin ja nenä televisiossa sitä tuijotan. Ah, niin iiiiiihania ne tytärten leningit! Tämä minun ensimmäinen versioni vaati kuosittelun osalta aika paljon ajatustyötä. Kangaskin on vielä täysi kysymysmerkki, nimittäin ei se harmaaksi/valkoiseksi jää. Tässä kuvassa vähän vihjettä siitä mitä tekeillä…

31600.jpg

 

  • Sitten ompelin yhden puseron. Kesäpusero, jota tehdessä haaveilin lämmöstä jossain muualla. Saattaa olla, että joskus siihen tulen lisäämään vielä nauhakujan vyötäröllekin. Pääntiessä on muuten kujaan pujotettu samasta kankaasta tuppiloa, jonka tekemistä hieman ensin emmin että näinköhän onnistuu, mutta kyllä se onnistui. Siis ohuen ohutta, täysvinoon leikatusta kaitaleesta tuppiloon ommeltua nauhaa. Kääntäminen oikein päin onnistui kanavaneulan avulla yllättävän helposti.

31599.jpg

 

Ja nyt siirryn katsomaan Ihanaa Elisaa. Siinä on ihana puvustus myös!