Tämän leningin tekemisessä olin koko ajan vähän kysymysmerkkinä.

Malli on omaa suunnittelua Ylpeys ja Ennakkoluulo –sarjan tyttärien leninkien pohjalta ja kaava on omaa kuosittelua. Tarkoitus oli tehdä pitkähkö yksiosainen leninki, mutta sitten ompelun edistyttyä päädyin pätkäsemään miehustan lyhyemmäksi ja päätin tehdä yläosan alle alushameen, jonka helma tulee näkyviin jatkamaan pukua. Itse asiassa puvussa on kyllä sitä henkeä, jota malliin alun alkaen hainkin.

 

Kankaan valinta oli hieman vaikea, koska ajattelin, että loppujen lopuksi tästä leningistä tulee vain sellainen mallikokeilu, että saan testattua kuosittelemani kaavat. Samanmallisen tulisin sitten tekemään hyvin laskeutuvasta ja hempeänvärisestä viskoosista tms. käytettäväksi kesäjuhliin ja lyhythihaisena.

 

Olin suunnitellut upottavani puvun tekovaiheessa laimeaan, oranssinväriseen väriliemeen, mutta siitä oli lopulta luovuttava. Värjäystesti tilkuille ei tuottanut haluttua väriä tai tuo harmaa kangas ei suostunut värjäytymään kunnolla, vaikka mielestäni se on suurimmalta osalta puuvillaa. Puku jääköön siis alkuperäiseen väriin…

 

Olisi mukava kuulla, mitä tämän kuvan katsojilla tulee puvusta ensimmäisenä mieleen. Vaikkapa millainen ihminen ja missä tilanteissa tällaista leninkiä voisi käyttää?