Tyttö 13 vee innostui eilen ompelemaan itselleen uusimman Suuri Käsityö –lehden Kone Helsinki –trikoopaidan. Onneksi löytyi punaista collegekangasta juuri sen verran että inspiksen iskiessä sen pystyi heti toteuttamaan. Paidasta tuli tosi kiva!

 

Kaavat ovat juuri tuollaiselle langanlaihalle nuorelle. Minä istuin neulomassa olohuoneessa olympianeulettani ja aina pyynnöstä käväisin neuvomassa. Siinäpä tyttö opettelee. Erilaisia puseroita ja housuja syntyy aina silloin tällöin. Enemmän ja vähemmän käyttökamaa, mutta niinhän ne ovat meillä aikuisilla tekijöilläkin. Tärkeintä, että on yleensä innostunut tekemään.

 

Itselleni olin suunnitellut ompelevani tänä viikonloppuna rennon ruutujakun, joka olisi samaa värimaailmaa kuin tekeillä olevat kirjoneulesäärystimet. Tänään sitten tein sellaisen ja kaavat nappasin samaisesta lehdestä kuin tytön paita. Lehdessä malli on nimeltään "Neulosjakku". Minun kankaani ei ole neulosta vaan ruudullista punaista villabukleekangasta, josta olen jo aikaisemmin tehnyt pitkän takin ja pitkän hameen. Kangas on Tazzian tehtaalta joskus hankittua näytekangasta. Ihanaa pehmeää villaa ja mohairia, hyvin mukautuvaa materiaalia. Oli enää jäljellä juuri sen verran, että tuon jakun sain. Ihastuin mallin kaulukseen ja halusin jakusta mahdollisimman kevyen, joten jätin alavaran pois kauluksesta ja miehustasta, enkä laittanut mitään kiinnitystä. Vain vyö samasta kankaasta.

 

 

Jakku valmistui tosi nopeasti. Piirsin kaavat aamulla kymmenen maissa ja jakku oli jo valmis kahdelta, vaikka siinä välissä oli syötettävä nuorisokin. Tuli monikäyttöinen vaate, eikä hienosteluun vaan ihan arkivaatteeksi.