Olen tänä alkuvuonna onnistunut jättämään alennusmyynnit aika hyvin väliin ja sen sijaan keskittynyt tuhoamaan kangasvarastoani. Nyt oli vuorossa hame. Tällä kertaa pilkoin tutun ja turvallisen, lyhyen viistotun perushameen 3 x 3 paloiksi – hups, en siis hametta vaan hameen kaavan. Yläosaan jätin yhtenäisen kaarrokkeen ja takana on vetoketju.

 

 

Kaivelin kätköistäni muutaman erilaatuisen ja erivärisen kankaan, jotka sopisivat vaikka tummuusasteeltaan yhteen. Materiaalikoostumuksesta oli tingittävä, mutta vahvuuden oli oltava jotakuinkin samaa.

 

Sain palat ommeltua hameeksi, kun ymmärsin, että jotain pientä kivaa se vielä kaipaa… ehkä jokin pieni aplikoitu kuvio helmaan?... tai ronskisti kirjottu kuvio?... vai mitä se olisi... Eri vaihtoehtoja hahmottelin ja hain inspistä joitain lehtiä selaamalla. Mutta sitten kävi mielessä, että edellisen laukkuprojektin tuunauksesta jäi vielä käyttämättä yksi, muista virkatuista kukista poikkeava yksilö. Mallasin sitä hameen vaaleimpaan ruutuun ja silloin se kolahti; sitä se kaipaa! Lisäksi vielä kirjoin tuolla samalla virkkuulangalla muutaman kiemuran ja ompelin kiemuroiden yhteyteen napit, niin sitten olin lopputulokseen tyytyväinen.