Lainasin kirjastosta Ihanat mekot ja tunikat- kirjan, joka taitaa olla aika äskettäin ilmestynyt suomenkielisenä versiona. Japanilainen alkuperältään. Toivottavasti se tulee kohta puolin Juju-kerhon kirjavalikoimaan, sillä voisin tilata tämän kirjan ihan omaksi.

1247857911_img-d41d8cd98f00b204e9800998emalli N

Siinä on 26 kivaa mallia, joihin löytyvät kaavat (kaava-arkilla) sekä yksinkertaiset ohjeet selkeine ohjepiirroksineen. Parista mallista olen piirtänyt kaavat. Niitä jäljentäessä sai olla tosi tarkkana, että tuli seurattua oikeita viivoja.

Ompeluohjeetkin ovat melkein sellaiset, että niitä voi noudattaa. ;-) Itse jouduin ainakin säveltämään kuvassa olevaa niskalenkkimekkoa tehdessä. Malli oli simppeli ja puuvillakankaisena versiona tein eilen illalla sen suit sait sukkelaan parissa tunnissa. Koko M näyttää olevan passeli koolle 38.

Ehkä nyt on siirryttävä jo värkkäämään syksyisempiä versioita. Tosin miksei tuollaista niskalenkkimekkoa voi käyttää tarvittaessa myös pitkähihaisen t-paidan kanssa. Tuo kangas on kyllä kukkakesäinen.

From the library I managed to borrow a newly published book by Yoshiko Tsukiori, Japan. A book giving patterns and instructions for 26 different stylish dresses and tunic blouses. Very inspiring book. In the snapshot you see the one I wanted to sew without delay for myself.