Olen seurannut pari kolme vuotta Joutsassa sijaitsevan Haihatuksen taide-elämää taidettako?- blogin kautta. Satuin sitten viime viikonloppuna käymään Joutsassa ja enkös viivana suunnistanut katsomaan Haihatuksen kesänäyttelyä.

En välitä pelkkää kuvataidetta esittelevistä näyttelyistä. Minusta ne ovat tylsiä. Ja veistotaiteenkin suhteen olen kranttu. Mutta ns. romutaiteesta ja ITE-taiteesta innostun aina. Siitä, että joku on oivaltanut tehdä tarpeettomiksi jääneistä tavaroista jotain kokeilevaa ja mielikuvituksellista. Haihatuksesta löytyy juuri sitä!

Tämä Merja Metsäsen teos oli Haihatuksen pihanurmikolla. (En muista teoksen nimeä, mutta se on koottu hauskasti sateenvarjomekanismeista!)

Osuin äskettäin myös toiseen vallan mainioon samanhenkiseen näyttelyyn. Mikkelissä Kyyhkylän Navetta Galleriassa on esillä Ritva Nurmen varsin kutkuttavia töitä kaikenlaisesta hylätystä, löydetystä ja lahjoituksena saaduista tavaroista kuten muovipulloista, kastelukannuista, muoviverkoista, neulesormikkaista, haravoista... Ihan uskomaton mielikuvitus hänellä on loihtia kaikenlaisia hahmoja, maisematauluja, veistoksia ja teoksia mitä erilaisimmasta tavarasta ja mitä erilaisin tekniikon. Täältä löytyy kuvia kesän 2008 näyttelystä, joka näyttää olevan osittain sama kuin nyt.

Ilmeisesti hänelle taiteen tekeminen on harrastuspohjaista, sillä hänen teoksensa eivät ole myynnissä, eikä näyttelyynkään ole pääsymaksua.

Ystävystyin Navetta Gallerian pihamaalla Rva Nurmeen (oik.).