Joltakin kirpparilta lähti muutama viikko sitten mukaani parilla eurolla kaunis valkoinen käsin, erittäin huolellisesti (ja tiiviisti) virkattu ja viimeistelty, kaunis suoralinjainen pusero. Tekijä oli epäilemättä uhrannut tosi monta työtuntia sen tekemiseen ja varmaan käyttänyt puseroa aikansa.Ehkä vuosiakin, koska malli oli hyvin ajaton.

1247169103_img-d41d8cd98f00b204e9800998e (before)

Nyt se on (valitettavasti) minun käsittelyssäni viime aikoina joutunut kokemaan kovia. Ratkoin hihat irti kädentieltä, leikkasin kädenteihin muotoa ja tein hihat uusiksi. Käänsin alkuperäiset hihat alassuin ja jatkoin hihoja yläosasta puuvillakankaalla. Hihat ovat nyt istutetut, alaspäin levenevät hihat. Yläosassa hieman kangasta.

Laittaisin tähän kuvan nyt myös valmiista puserosta, mutta kaikeksi järkytykseksi pusero joutui tänään vielä ruskeaan väriliemeen. Odottelen sen kuivumista ja ehkä myös jatkan mietiskelyä, josko se kaipaa vielä jotain muutakin muuttuakseen sellaiseksi minun omaksi jutukseni.

Jälkiliemeen upotin vielä yhden ruudullisen puuvilla-pellava-kankaan, joka mukavasti muuttui samansävyiseksi, yhdistettäväksi, mahdollisesti vaikka hameena, tuohon puserooon...