Olen uusiokäyttänyt vanhoista farkuista saatavaa materiaalia varsin vähän mihinkään, mutta ostin äskettäin kirpparilta liivihameen, jota minun tulisi pidentäää kymmenisen senttiä. En tiedä millä matskulla sen lopulta pidennän, mutta sitä ideaa haudutellessa ompelin tytön pieniksi jääneistä farkuista veskan.

Laukussa on pitkulainen pohjakappale (joka vaan ei näy kuvassa). Kantohihnat on upotettu vyötärökaitaleen yläreunan sisään. Onneksi löytyi samanväristä tikkauslankaa, että sain vyötärökaitaleen tikkauksen jatkumaan ihan kuin pikkupätkiä siitä ei olisi purettukaan.

Mitään muuta kangasta en halunnut käyttää, paitsi että vuoritin laukun kankaalla, joka on vanhaa jokapoikapaitaa. Ompelin vuorin yläreunan käsin kiinni, koska niittien yms. takia sen siististi ompeleminen olisi ollut tosi hankalaa.

Vuoriin en tehnyt sisätaskuja, koska farkkujen kaikki etu- ja takataskut ovat alkuperäisiä. Vyölenkkeihin voi sitten laittaa kaikenlaisia bling-blingejä roikkumaan tai kieputtaa huivin vyötärökaitaleeseen tms. 

Tykästyin tähän veskaan jo heti ensitikeillä. Nuoriso tässä ympärillä taitaa vain kähveltää sen minulta käyttöönsä. Ehkä teen ainakin pari lisää.