Otsikko ei ihan täysin vastaa kirjoituksen sisältöä, mutta pienestä taitojensa kartuttamisen taistelusta tässä pikkuprojektissa oli kyse. Nimittäin tein ensimmäistä kertaa laukun k i r j a s t a.

Tarkoitus oli käyttää nuo kannet kyllä ihan muuhun, mutta sitten sen sisälmyksen leikattuani pois (helposti askarteluveitsellä) huomasin, että kirja oli paksuudeltaan sellainen, että nyt voisinkin kokeilla kirjan muuttamista laukuksi. Muistin, että Kirppis-ohjelmassa joku kädentaitaja oli joskus esitellyt omia vastaavanlaisia luomuksiaan. 

Laukkua tehdessä piti ihan sytyttää ylimääräinen lamppu päähän, että onnistuin ratkomaan kaikki eteen tulleet pulmat. Seuraavassa tekisin ainakin kangassisuksen sivukappaleet toisin. Toimivat toki tuollaisenaankin, mutta seuraavan kerran leikkaisin kankaasta erilliset sivukappaleet, enkä lähtisi taiteilemaan koko sisuksia yhdestä kangaspalasta. Sisuksen liimaamisessa kansiin käytin kangasdecoupagea ja kontaktiliimaa.

Kantohihnoissa on sisällä tukeva nauha. Hihnojen päät kiinnitin ensin niittaamalla ja niittien päälle on kuumaliimattu kantanapit, joiden kannat leikkasin pihdeillä pois.

Kirja on E.G. Whiten Suuri Taistelu. Viisas Wikipedia kertoo, että se on kirjailijan tärkein teos, ohoh! Kristillinen sellainen, sillä satuin ottamaan kirjan srk:n lähetyskirpun ilmaiskorista ihan vain noiden punaisten kansien vuoksi. Enpä arvannut vielä silloin, että siitä tuleekin kiva koriste työhuoneeni seinälle kirjeiden säilyttämistä varten. Siis, saapuneiden kirjeiden, jotka odottavat vastausta. Ja niitä on tällä hetkellä aikasen monta!