Värjäsin takin ja ompelin siihen ruutupaikkoja.

Hamusin nimittäin valkoisen takin ekokirppikseltä mukaani sen vuoksi, että materiaali oli puuvillaa ja värjättävissä. Lisäksi takki oli varsin klassinen malliltaan, Vero Moda, koko 38. Tosin sen pituus oli jo nähnyt ajat sitten parhaimmat päivänsä ja ehdinkin ennen alkuperäisen takin kuvausta leikata helmasta jo reilut 10 cm pois.

(before)

Suunnitelmissa oli, että värjäisin sen keskiruskeaksi tai jotain, mutta sitten en heti värjäysinnostuksen iskiessä sattunutkaan löytämään ruskeaa Dylonia, joten päädyin Bordeaux-punaiseen. Olen aikas paljon käyttänyt Dylon-nappeja aiemminkin, ja pesen värjäämäni vaatteet yleensä käsin. Vissiin nämä Dylon-napit ovat jäämässä markkinoilta pois, joten myyjän vanhasta varastosta ei ruskeaa enää löytynyt, ja napit lähtivät myös mukaani vain yhden euron kappalehintaan. Eipä siis ollut suuri riski yrittää värjätä takkia, joka maksoi peräti 2 euroa!

Tällä kertaa lopputuloksena oli yllättäen hyvin, hyvin tasainen väri (käytin 2 Dylon-nappia), ja alkuperäiset tikkaukset jäivät mukavasti erottumaan vaaleina. Samassa liemessä liottelin myös ruutukangasta (puuvillapellavaa), jota ajattelin jollain tavoin sitten yhdistää tuohon takkiin. Niinhän sitten vain yksinkertaisesti ompelin takkiin satunnaisia ruutupaikkoja, joiden reunoja en huolitellut, vaan ne jäivät rosoisesti hapsuille. Paikat oli helppo ommella ennen helman ompelemista kiinni. Lisäksi vaihdoin alkuperäiset napit kangaspäällysteisiin nappeihin.

Tässä kuva takista yhdistettynä ruutumekkoon, joka on samaa pellavapuuvillaa kuin takin paikat. Mekon ompelin joskus muutama vuosi sitten ja on yksi lempparimekoistani.

(after)

Ja tässä toinen kuva, jossa näkyy myös tämä vetoketjukoruni.

(after)

Hyvää Juhannusta!