Teenpä tällä kertaa kärpäsestä  härkäsen. Niinhän tehdään ainakin roskalehdissä, jos ei ole  kummoisempaa kerrottavaa. Suurennellaan, suurennellaan.

 

Ihmettelen tässä nimittäin, miten monta isoa päätöstä on tehtävä ihan vaan vaikka tosi simppeliä juttua ommellessa.

 

Aikasen monta muuten.

 

Esim. kun käsipyyhkeestä paukahtaa ripustuslenkki poikki, on siihen ommeltava uusi. No, pikkujuttuhan tuo, sanoo se, jolle asia ei perheessä kuulu. Senhän värkkää jo tuossa ompelukoneen ohi kulkiessaan. Mutta käytännössä se on ihan muuta. Nimittäin:

 

Suuri Päätös nro 1: työskentelyajankohta!
Milloin otan sen käsittelyyn; puran vanhat lenkinpätkät pois ja värkkään uuden tilalle? Itseään on tsempattava monta päivää. Olisi nimittäin paljon mukavampaa jotain muutakin saada tehtyä eteen päin…

kuten vaikka tätä karkkipeittoa.

Suuri Päätös nro 2: kankaanvalinta!
Minkälaisesta kankaasta leikkaan uuden lenkin? Tilkkuja, kuoseja, värejä on tuhat ja sata mistä valita. Rasia pullollaan eri vaihtoehtoja. Pyyhkeen värinen vai ei? kukallinen? raidallinen? pilkullinen?…

 

Suuri Päätös nro 3: ripustuslenkin leveys ja pituus!
Mahdollisuuksia on niin monta kuin on senttejä alle kahden ja yli kymmenen välillä. Jaa, mitä se sitten tarkoittaa, sitäkin pitää pähkäillä.

 

Suuri Päätös nro 4: ompelulangan valinta!
Väreissähän löytyy.

 

Suuri Päätös nro 5: lenkin kiinnitystekniikka!
Siinäpä suurin ponnistelu, ja prosessin tärkein vaihe. On mietiskeltävä vaihtoehtoja monta minuuttia ja myös suostuteltava konetta ompelemaan se tahtoni mukaan.

----------

Ihan aikuisen oikeesti. Alan tässä jo ihan tosissani ihmetellä, minkälaista luovaa ongelmanratkaisutaitoa suuremmat käsityöt ihan oikeasti vaativatkaan. Ja varsinkin sellaiset, jotka lähtevät omasta ideasta, mielikuvasta, eivätkä noudata mitään valmista mallia tai ohjetta. Sellaisessa noita Suuria Päätöksiä tulee eteen jo niin paljon, että joskus ihan päästä taitaa nousta savua!

Lopuksi kuva pyyhkeestä, joka muutama vuosi sitten muotoutui luovan ongelmanratkaisun tuloksena kesäkassiksi. Muistan, kun ihastuin tuon pyyhkeen värikkyyteen kirpparilla, ja olin heti varma, että siitä tulee kassi.

Ompelun iloa kaikille!

Kiitos paljon edellisten postausteni kommentoijille.