Kierrätyskorut ovat tänään ihan MUST! Ne ovat todellisia uniikkikoruja. Niiden tekeminen on hauskaa ja niiden takana on aina tarina.

 

Aiemmat tuotokseni vetoketjurossi sekä päällystetyistä kantanapeista valmistamani kaulakorut – iloisenpunaiset ja tummanpuhuvat - ovat olleet paljon käytössäni.

 

Ja nyt tämä nainen hehkuttaa uusia nappi-helmi-kaulakoruaan.

 

Vihdoinkin. Tällaiset olen halunnut väkertää jo pitkään. Mutta ei pelkästään napeista, vaan myös helmistä. Jossakin olin nähnyt sellaiset.

 

Toteuttamista oli vain vaikeuttanut materiaalin puute. No, toki mulla nappeja on, mutta ei helmiä. Kunnes vihdoinkin viime lauantaiaamuna pika-pika kirppiskierroksella osui silmiini jonkinlainen 50 snt maksava tummanruskea helmikyhäelmä, jonka purkamalla ajattelin kierrättää helmet uudeksi koruksi. Helmet ovat muovia, mutta muoviahan ne ovat napitkin.

 

Mustaan paksuhkoon kalalankaan *pujotin helmen – tein solmun – pujotin napin –tein solmun* --- jne. Asettelin ensimmäisen helmen langan keskikohtaan ja siitä sitten pujottelin molempia langanpäitä vuorollaan; nappi, helmi, nappi,  helmi… yksi kerrallaan ja solmu aina väliin. Vähän oli kuitenkin aluksi testailtava, että mitä lankaa käytän, mihin järjestykseen matskut laitan, miten pujottelen jne. etten nyt vaan anna tässä ihan väärää kuvaa, että se olisi ihan tuosta noin vain itsekseen syntynyt...

 

Mutta oli se vain ihanan virkistävää väsäämistä lauantaisaunan jälkeen, vattupusikossa vietetyn päivän päätteeksi.