Sen kunniaksi, että noin 260 neulojaa aloittivat eilen mahtavan pari kuukautta kestävän Sukkasato-tempauksensa, ajattelin kuvata ja esitellä violetit lempparikotisukkani. Ne kun ovat niin ihanan pehmeät, pörröiset ja käytössä kivoiksi koetut.

 

Nämä ovat Novita Teddyä, ja ne tulee neulottua melkein yhdeltä istumalta. Ohjeen sävelsin itse. Neuloin ne pari vuotta sitten ja muistelen, että 38 kokoisen sukkaparin valmistuttua lankaa ei ollut kerästä jäljellä enää kuin hiiren hännän pituinen langanpätkä.

 

Etsiskelin tässä taannoin kaupoista lisää Teddyä neuloakseni toiset samanlaiset, mutta vähän vaikeasti saavutettavissa tuo lanka nyt on. Enpäs löytänyt edes Kuopion Anttilasta. 

 

Novitan sivuilta kurkkasin, että tällä hetkellä Teddyä valmistetaan vain kahta eri väriä. Jospa kuitenkin löydän lopulta jotain vanhaa värierää. Tahtoo ainakin valkoista.

Mitään muuta tuosta Teddystä en ole koskaan neulonutkaan, sillä minusta siitä neulottu vaate on jotenkin jo uutena valmiiksi nuhruisen oloinen. Sukat siitä ovat kuin karhuntassut ja kivan hömpsät.

Ups, munin pikkukurpitsan!