Olen yksi Savon Sanomien Jouluntekijöistä, joiden vinkkejä ja valmistautumista jouluun voi seurata netissä marraskuun puolivälistä vuodenvaihteeseen saakka.

Ensimmäinen Jouluntekijöiden kokoontuminen SS:n tiloissa viikko sitten oli oikein mukava. Saimme koulutusta siihen kuinka Reporter-ohjelmistoa käytetään ja pääsimme hupattamaan toistemme kanssa. Meitä on tusinan verran naisia ja tyttöjä, jotka ovat hurahtaneet enemmän tai vähemmän jouluun!

Taidan ainakin osan omista kirjoituksistani kopioida tänne blogini muistiin. Ja liitän valokuvatkin tarvittaessa. Tässä teksteistäni ensimmäinen:

14.11.2010

Jouluhössötyksen määrä päässäni vaihtelee vuodesta toiseen. Joskus se on hiipinyt eteeni kuin viides vuodenaika; kotia ja pihaa harkitusti somistaen, kekseliäitä lahjoja miettien ja keittiössä häärien. Se on ollut ihanan nautinnollista ja rauhallista ajankulua monta viikkoa ennen juhlaa. 

Kun taas joku vuosi koko juhla on saapunut liian äkkiä ja kiitänyt ohi yhtä nopeasti. Tuntunut pakolta, jonka valmisteluun ei millään löytyisi aikaa, eikä innostusta. Kunnes se väistämättä ilmestyy eteesi ja vaatii huomiota. Siitä viime hetken kohelluksen ja riittämättömyyden tunteesta nousee lohdullinen ajatus, että sitten vuoden päästä saan uuden mahdollisuuden – hyöriä ja pyöriä kuin oikea jouluihminen.   

Tänä vuonna olen päättänyt olla jouluhössöttäjä. Monta viikkoa. En kuitenkaan sellainen, joka jo lokakuussa ripusti joulukranssin oveensa. Ei nyt sentään, ei vielä silloin. Jouluun valmisteluista nauttiminen on mielestäni aika aloittaa juuri nyt. Ei aikaisemmin, eikä myöhemmin, vaan ihan juuri nyt. Marraskuun puolivälissä. 

Sitä tämä Jouluntekijän rooli jo edellyttää. Olen siitä aivan innoissani. Taas yksi joulu edessäni. Se viides vuodenaika.