Kirjeenvaihdon sivutuotteena kertyy hyvin tavallisen mutta myös hyvin erikoisen näköisiä postimerkkejä. Kaikesta tuleen tuikkaamastani vanhasta kirje- ja korttipostista otan ne talteen.

Postimerkkeily on varsin hieno harrastus, mutta sori vaan oikeat filatelistit, minun keräämäni merkit eivät muodosta yhtenäistä kokoelmaa, missään siisteissä kansioissa, eikä minkään teeman mukaisessa järjestyksessä. Ne kertyvät yhdeksi läjäksi vanhaan konvehtirasiaan, ne liotetaan lievää väkivaltaa käyttäen irti aluspaperistaan ja kiinnitetään useimmiten laimennetulla erikeeperillä seuraavaan kohteeseen. Postimerkeillä leikkiminen on muuten tavattoman hauskaa!

Nyt on jälleen suunnitelmissani päällystää niillä jotakin. Se jotakin on tällä hetkellä spraymaalausvaiheessa, joten kerron siitä sitten toiste lisää kuvan kera.

Tässä kuitenkin jo viime vuosituhannen puolella askartelemani lokerikko, jonka olen pinnoittanut eri maiden postimerkeillä. Lokerikko oli alunperin sellainen vanha tummanruskea metallilokerikko joltain 80-luvulta. Moninkertaisella paperilaminoinnilla tein siitä hieman erilaisen, ja postimerkit vierivieressä tuovat siihen just sitä jotain kaivattua luovaa hulluttelua.