Kävin äskettäin sukeltamassa Antero Vipusen aarrearkkuun taidemuseossa.  Samalla lunastin myös Taiteen ystävä-kortin, jolla pääsen katsomaan kaikki saman talon näyttelyt vuoden sisällä yht. 15 euron hintaan. Lisäksi taidemuseo muistaa Taiteen ystäviä aina sähköpostikutsulla näyttelyjen avajaisiin.

Antero Vipusen aarrearkku oli kaikkea muuta kuin normitaulutaidetta.

 

Se on neljän taiteilijan mielikuvituksen voimistelua kansalliseepos Kalevalan pohjalta. Taidesali oli muuntunut kalevalaiseksi maailmaksi, jossa pääsee mielikuvitusmatkalle kansalliseepoksemme keskeisimpiin tarinoihin ja sen tärkeimpiin henkilöihin.

 

Vaikka näyttely on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, niin myös taidekulttuuria yleisesti kaihtavalle vanhemmalle tällainen rento näyttely olisi erinomainen syy käydä taidemuseossa edes kerran vuodessa.  

Joku saattaisi saada esimerkiksi innoituksensa rakentaa huvimajan kesämökkinsä pihaan vaikka tällaista Väinölä-tyyliä mukaillen…

Sisutettu villavällyin peitetyillä penkeillä ja pöydällä. Seinällä iso, käsinhuovutettu seinävaate. Vielä kun laittaisi köynnöskasveja kasvamaan kattorakennelmaa pitkin, niin Väinölästä tulisi varmasti oman kesäpihan ykköspaikka!