Kohta poksahtaa pää, ellen anna itseni toteuttaa edes yhtä niistä ompeluideoista, jotka päässäni ovat alkaneet pyöriä. Virkkaaminen jääköön nyt muutamaksi päiväksi vähemmälle, sillä hartiat alkavat olla aika jumissa. (Ja hemmetti, kun hiihtoladullekaan ei näillä pakkaslukemilla pääse hartianseutua parantelemaan.)

Sen vuoksi tein tänään vähän alkulämmittelyä varsinaista ompelukoitosta varten. Kaivoin huonomman husvarnan esiin. Uudempaa konetta kun en raaski käyttää paksun materiaalin ompeluun.

Tunnustelin millaista sitä olikaan ommella rievuista letitettyä palmikkoa, josta joskus tehtailin pannunalusia.

Ja samalla tekniikalla ompelin silloin joskus myös pyöreän palmikkomaton, joka on edelleen käytössä.

Palmikoidun maton ohje löytyy mm. OpettajaTV:stä (video), mutta siinä neuvotaan ompelemaan matto käsin. Koneen monipistosiksakilla se syntyy mielestäni paljon näppärämmin. Joskaan siihen ei kannata uhrata uudenveroista konettaan.

OpettajaTV:n Käsityöt ja käden taidot -osio oli minulle uusi tuttavuus. Sieltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista katsottavaa, luettavaa ja testattavaa. Tosin sivun alalaidan Testaa tietosi: Käsityöt -testissä on hirvittävän vaikeat kysymykset kuten esim.  "Kuinka monta sammakkolajia Suomessa elää?" .....????... Öööö... En minä vaan tiedä. Kylläpä suuret luulot omasta käsityöosaamisesta karisee, kun tuota testiä yrittää saada läpi. :-))