Jussinpihan päiväkeskuksessa
Marttojen vuosikokouksessa

Minulla ei ole suuria luuloja itsestäni, mutta oletan, että minussa on hiukan ainesta MARTAKSI! Niinpä täytin äskettäin jäsenhakemuksen ja liityin paikallisiin marttoihin. Seuraavana iltana riensin vuosikokoukseen ja siinä sitten virkkuukoukku sauhuten yht´äkkiä tajusin, että joku jo ehdotti minua pöytäkirjantarkastajaksi... ja  hallituksen jäseneksi…. Voih, enhän minä voinut vastustaa! Sillä haluan touhuta kuin nämä kaksi värikästä julkkismarttaa: Wilma (Marttojen uuden hyväntekeväisyyskampanjan keulakuva) ja Marianne (Marttaliiton uusi toiminnanjohtaja)!

Apu-lehdessä oli juttu heistä. ”Martat ovat nokkelia! Jos laitat sata naista riviin, niin ne, jotka selviävät autiolla saarella, ovat marttoja, Wilma tiivistää.”

Ja kokemuksistaan ensimmäisestä marttaluennosta Wilma kertoo näin:
Se nainen puhui tauotta ja ajatuksen katkeamatta 1300 - 1500-lukujen ruoista, veti Power Point –esityksen ja pyöräytti samalla 6-7 ruokalajia, perinnesultsinat ja muut. Joka esitys olisi yksinäänkin ollut tyrmäävä. Se kaikki lumosi minut täysin, ja nainen itse, komea ja pätevä. Ajattelin, että tuolla naisella voisi olla 300 alle viisivuotiasta lasta ja se selvittäisi asiat loistavasti ja kaikista tulisi erinomaisia, korkeakoulun käyneitä terveitä ihmisiä.”

Maailma näyttää taas olevan uudessa ihanassa asennossa. Minusta taitaa tulla isona ihan oikea MARTTA! :-D