Muistan ostaneeni tämän pokkarin pari kolme vuotta sitten bussimatkalukemiseksi Savonlinnasta kotiin. Elämä oli tuolloin kuitenkin niin hektistä työ- ja opiskelukiireiden takia, että kirjan saattaminen loppuun jäi hyvin repaleiseksi, enkä oikein sen vuoksi onnistunut uppoutumaan lankakauppayrittäjä Georgian elämänmakuiseen yrittäjäarkeen ja ihmissuhdekuvioihin sekä neulontaan hurahtaneisiin asiakkaisiin. Nyt tartuin kirjaan uudelleen, ja jo ensimmäinen sivu sai minut ahmimaan... Siinä lukee mm. näin:

"Haasteet pitävät mielenkiinnon yllä, mutta varo valitsemasta ohjetta, joka ylittää kykysi. Valitse aina niin hyvä lanka kuin varasi suinkin sallivat. Käytä puikkoja, jotka tuntuvat mukavilta käteen. Minä olen aina käyttänyt bambupuikkoja. Vieläkään en tahdo uskoa, että kokoamalla kirjavan kasan tarvikkeita - pehmeää lankaa, terävät puikot, kirjallisen ohjeen, viimeistelykoukun ja kosolti vaikeasti määriteltäviä aineksia kuten luovuutta, inhimillisyyttä ja mielikuvitusta - pystyn loihtimaan jotain, johon kätkeytyy pala sieluani. Mutta niin vain pystyn."

Hmm.. minä nielaisen hetkessä kappaleet pöhköistä ihmissuhdekiemuroista, mutta saatan jäädä makustelemaan lauseita, joissa esim. kuvaillaan miten kukin henkilö oli joutunut puikkojen pauloihin tai millä keinoin lankakauppa alkaa menestyä. Kirjassa neulominen on yhteyden etsimistä ja löytämistä toisiin ihmisiin. Lankakaupan värikäs arki vierittää tarinaa eteen päin.