Palattiin kotiin jo muutama päivä sitten reissusta suunnalta Kokkola-Pietarsaari-Pori-Rauma.

Matkustellessa tulee aina katseltua paikkoja, esineitä ja ihmisiä "sillä silmällä".  Eli tulee hamuttua ideoita ja ajatuksia omaan tekemiseen ja touhuamiseen. Peilattua omaa elämää, kotia, sisustusta, pihaa, kylää, paikkakuntaa... Ja kotiin palattua jälleen todeta, että matkalla on kiva käydä, mutta kotiin on mukava palata mielihyvästä hyppien.

Ensin koluttiin asuntomessukohteet... Tykästyin siellä eniten tähän viherhuoneeseen jonkun ökytalon kupeessa.


Illalla suuntasimme Pietarsaareen. Siellä yövyimme mielenkiintoisessa Hostelli Liljassa, jonka sisäpihaan rakennetulla lavalla sattumoisin esiintyi tuona iltana ruotsalainen September. Eli saimme kaupan päälle vielä mahdollisuuden seurata hytkyttävän hyvää konserttia, vaikka muut olivat sinne päästäkseen maksaneet itsensä kipeiksi.

Pietarsaari näyttikin matkustavaisille parastaan, sillä me satuimme olemaan siellä juuri tuolla viikolla, kun kaupunki tulvi ihmisiä ja tapahtumia. Oli Jaakon Päivät

Mm. kirjastossa oli loistava, kierrätysaiheinen näyttely, jossa oli esillä tekstiilimuotoilija Tiina Nylundin käsissä syntyneitä loisteliaita juhlapukuja. Pukuihin on käytetty mm. kasa vanhoja ruudullisia jakkuja, nahkatakkeja, miesten paitoja...

Porissa kävimme iltakävelyllä siirtolapuutarhassa. Tässä yksi kaunis sisäänkäynti rehevään puutarhaan.

Sitten olikin vuorossa Rauma. Ja siellä sattumoisin Pitsiviikko. Kaikki alkoi vaikuttaa siltä, että me olimme tämän reissun jopa suunnitelleet oikein tarkoituksella näin tapahtumavoittoiseksi, mutta kaikki oli sattumaa.

Wanhassa Raumassa oli näyttelyä, työnäytöksiä ja muuta, mutta avoinna olevat pihapiirit, puutarhat ja kotimuseot ja pihakirpparit olivat meille parasta.

Kerttu Horilan ateljeessa pääsin näiden teatteridiivojen seuraan.

Ja kuva oli napsaistava myös näiden (patsastelevien) naisten kanssa.

Tämän kotimuseon puusängylle olisin voinut pötkähtää koko loppupäiväksi ja katseltavaa ympärillä olisi riittänyt.

Kävin myös katsomassa tämän tilkkunäyttelyn suurenmoiset työt.

Kyllä vaan matkailu avartaa! :)