Olin pyöritellyt jo jonkin aikaa mielessäni, että mustat hyllyköt, jotka ovat kulkeneet mukana elämässämme kaikissa kodeissamme, ansaitsisivat vielä yhden mahdollisuuden. Aikoinaan ne olivat jopa olkkarissamme. Siitä esimerkkinä liitän tähän hauskan kuvan tilanteesta melkein parinkymmenen vuoden takaa, kun kaksi pikkuveijaria oli keksinyt legoleikkiensä lomassa tyhjentää pari hyllyä ja kiivetä niille lepäämään.

En kuitenkaan mitään kovakouraista käsittelyä näille hyväkuntoisille hyllyille suunnitellut, vaan sellaista leikkimielellä tehtyä kunnioittavaa uudistusta. Pääasia oli, että pääsen mustasta ja kromista eroon. Kokeilumielellä sitten päädyin ensin kieputtelemaan hyllykön kromiputkijalat kangassuikaleilla läpi.

Ja sen jälkeen irtonaiset mustat hyllyt saivat käsittelyssäni kangaspäälliset. Kankaan reunat kiinnitin yksinkertaisesti maalarinteipillä hyllyn alle. Tekniikka oli superhelppo. Ilman liimaa tai muitakaan tököttimiä.

Tuntui hyvältä saada edes yksi näistä, jo melkein tarpeettomiksi jääneistä hyllyköistä taas tarpeelliseen käyttöön. Olen luomassa itselleni uutta puuhapajaa ompeluhuoneeni vierestä vapautuneeseen pikkuhuoneeseen ja tämä hyllykkö huokuu mielestäni sitä leikin henkeä, jota uuden oman tilan sisustamisen alkumetreillä kaipasin.