Hei Hanna Saren, Linnan Juhlien Virallinen Pukuasiantuntija!

Sinä et selvästikään ollut käynyt Pietarsaaren kirjastossa heinäkuussa. Eräs iltapuku sai kättelytilanteessa kameramiesten huomion osakseen ja lähetyksen loppukoosteessa se myös nähtiin. Ja se myös kiinnosti sinua, mutta et osannut kertoa suunnittelijaa, etkä mitä materiaalia se on. Ihmettelit vain ääneen.

 

Jos olisit sattumalta törmännyt Pietarsaaren kirjastoon heinäkuussa, niin kuin minulle kävi, ja ihaillut siellä olevaa ilta- ja coctailpukukokoelmaa, olisit varmasti muistanut suunnittelijan. Samanlainen (tai jopa sama) puku oli esillä siellä.

Minä - vaikken mikään Linnan Juhlien Virallinen Pukuasiantuntija olekaan - muistin tuon puvun ja suunnittelijan heti, koska yleensä jokin oivaltava, ainutlaatuinen näyttely jää hyvin mieleen. Hän on tekstiilimuotoilija Tina Nylund, jonka mielikuvitukselliset juhla-asut on valmistettu käytetyistä ja poisheitetyistä materiaaleista. Niinpä tiedoksi - sinulle Hanna Saren, joka ihmettelit sen materiaalia - että tuohon iltapukuun oli käytetty monta vanhaa, kirpputorilta hankittua nahkatakkia.

Kaikki Suomen, Tina Nylundin tapaiset taitavat tekijät framille, yhden itseään toistavan Rintalan sijaan!

Aplodit myös nuorelle, täältä päin kotoisin olevalle Katri Niskaselle!