Äskettäin hankkimani isomman näytön ja uuden tietsikan onnellisena omistajana siirryin toimistoilemaan talomme toiseen päähän. Isompi näyttö vaati isomman tilan ja isomman työpöydän, jotka entisessä pikkuriikkisessä tietsikkahuoneessamme olisivat näyttäneet suorastaan surkuhupaisilta.
 
Niinpä tälle pienelle huoneelle oli luotava uusi käyttötarkoitus; olen suunnitellut tekeväni siitä pukeutumistilan sen vieressä olevan vaatehuoneen jatkoksi.
 
Tyhjensin tilan viime viikolla ja tein suunnitelman (koska tämä on stylistikoulutukseen liittyvä harjoitustehtävä). Nyt alkaa toteutus.
 
Koska tapetit ja muut pintamateriaalit ovat ihan siistit, ne saavat jäädä. Vaikka on ihan vain kuiskaten ilmoitettava tässä, ettei tapetin ei-minkään-värinen murrettu vihreä miellytä enää silmää.  Tapettiasialle oli siis silti tehtävä JOTAIN.
 
Muttei sitä riivitty pois. Eikä sitä yritetty maalata. Mutta simsalabim, heilutti tämä ompelija taikasauvaansa ja viritti tapetin päälle kankaan. 


 

Onni oli se, että seinä on  tasan 3 m leveä, eli 2 x kankaan leveys. Kangasta ei siis tarvinnut leikata reunoistaan. Leikkasin vain suoraan pakasta kaksi seinän korkeutta. Keskellä reunat menevät muutaman sentin päällekkäin.
 
Koska seinän yläosassa on matalat ikkunat, kankaan yläreuna pingotettiin ikkunan alalistan alle. Kankaan alareuna jäi lattian reunalistan alle. Mitään liistereitä tai muita kiinnitysaineita ei tarvinnut käyttää.


 

Valitsemalla voimakaskuvioisen kankaan halusin saada aikaan huoneeseen intensiivisen tunnelman. Kangasseinästä tuli sopivan hallitseva. Se ei suurenna tilaa, ei pienennäkään, mutta se tuo tilaan selvästi syvyyttä. Sen värimaailma on juuri oikeanlainen, basaarihenkinen.
 
Muut taikatemput tämän huoneen visuaalisen ilmeen luomiseksi jääköön vielä salaisuuksiksi. Niistä on aika kertoa sitten, kun harjoitustyö on esitelty opintoryhmässämme.