Nämä kuteet sain anopilta kangaspuiden lainaamisen kylkiäisenä. Arvostan kovasti hänen kärsivällkisyyttään leikata vanhat t-paidat ja muut trikoovaatteet matonkuteiksi. Kun käyttää vanhoja vaatteita maton raaka-aineena, mattoon kertyy mukaan muistoja ja tarinoita menneiltä ajoilta. Niitä oli kassillinen ja näistä pikkukeristä kehkeytyi nyt juuri sopivan mittainen pikkumatto pikkulaan.  

Kyllä noissa raidoissa on tolkkua, vaikkei se siltä näytä; aurinkoraita on yhdeksän sentin välein ja ohut punaruskea seitsemän sentin välein. Kaikki muut raidat ovatkin sitten ihan mielivaltaisessa järjestyksessä, mutta kapeita.

Yleensä mattoa kudotaan kolmella sukkulalla. Minulla on ollut kahden ensimmäisen maton kanssa käytössäni vain kaksi. Eilen onnistuin vihdoinkin hankkimaan kolmannen sukkulan, joten nyt seuraavaa mattoa rupean paukuttamaan kolmella.

Toinen, pidempi matto on vielä solmimatta, koska olen tässä parannellut pari päivää tuon pikkumaton solmimisen aikana pariin sormeen - auts - ilmestyneitä rakkuloita. Harjoituksen puuttetta vain!

 


:-)

P.S. Tähtitossuista täällä.