Olen täällä aiemmin kertonut pukeutumishuoneeni seinän päällystämisestä kankaalla ja huoneeseen kiikuttamani väsyneen nojatuolin uudistamisesta. Nyt on aika kertoa sanoin ja kuvin, miltä tuo huone näyttää sisustamisen ja stailaamisen jälkeen. Entinen pieni tietsikkahuone on nyt jotain aivan muuta!

 
Minusta huoneesta tuli yksinkertaisesti ihanan ihana! ..ja yritän tässä pitäytyä hehkuttamasta sitä liikaa.
 
Värit ovat kuin mambokarnevaalista. Huoneesta tuli houkutteleva. Esineet ja tavarat sisältävät tarinaa… Kaikkea sitä, jota pukeutumishuoneeltani toivoin. Ja ennen kaikkea se on käyttötarkoitukseensa sopiva. Varsinaisen vaatehuoneen jatkona.


Vaatehyllynä ja -naulakkona toimii valkoinen putkirunkoinen naulakko, joka on aikoinaan ostettu jo kotoa pois muuttaneen poikani huoneeseen.


 
Pukeutumishuonetta elävöittää myös sovitusnukke, joka vaatteiden ompeluprojekteja varten lähtee kävelemään tarvittaessa ompeluhuoneen puolelle.
 

 
Myös putkirunkoinen vaaterekki odotti päivänvaloon pääsyä. Vaaterekki korvaa varsinaisen vaatetangon tai vaatekaapin, mutta täydentää sopivasti viereisessä vaatehuoneessa olevaa vaatetankoa. Rekin tankoa oli vain lyhennettävä. Viime kesänä virkkaamani prinsessahenkarit ovat vaatetangon herkku!

 
Ison punaisen peilin nostin matalan valkoisen lattiahyllykön päälle. Hyllyä kaunistaa vanha valkoinen pitsiliina. Punainen peili on entisen kangaskauppani seinältä ja ollut aikanaan myös tyttäreni huoneessa. Peili tuli sijoittaa niin, että valo tulee sopivasti peilattavan kasvoille sivuikkunasta ja keittiön ovesta. Niinpä peilille oli vain yksi sopiva sijoituspaikka; keittiön ja vaatehuoneen oviaukkojen välinen seinäke.

 
Tilan on tarkoitus elää ja muuttua jatkuvasti. Esillä on kiinnostavia, itse tehtyjä, huoneen värimaailmaan sopivia vaatteita, mutta niiden määrässä on yritettävä käyttää malttia. Muut ”vääränväriset” vaatteet pidetään vaatehuoneessa.
 
Koko huoneen stailausbudjetiksi tuli 80 euroa, sillä keskelle huonetta oli ehdottomasti saatava senhintainen pinkki, pyöreä, kotimainen karvalankamatto!