Tämä on pinkki viesti 80-luvun opiskeluajoilta. Sen rohkea väri aiheuttaa melkein aivomyrskyn, valtavat olkatoppaukset naurunpyrskähdyksiä. 

Suunnittelun lähtökohtana oli muistaakseni menneiden vuosikymmenten elokuvatähtilook.  Tämä ei ole omaa tekoani, vaan luokkakaverini Tarjan, sillä olin leikisti hänen ”asiakkaansa”. Tämä oli luultavasti ensimmäinen tilaustyöharjoitus opinnoissamme. Toisillemme tehden.  En muista millaisen minä tein, enkä kenelle. Tarja oli yksi lahjakkaimmista opiskelijoista luokallamme. Ajautui opiskeluvuosien jälkeen teatteripuvustustöihin, mutta sittemmin vaihtoi alaa.

Tässä asussa ei ratsasteta pelkästään värillä, vaan hienoilla upeasti toteutetuilla tikkauksilla ja piilonapituksella, sekä vuoritetuilla yksityiskohdilla. Materiaali on 100 % villaa ja muistan ostaneeni kankaan Carlssonin kangasosastolta 5 markan ale-hintaan.Nuo silmälasit hankin myös 80-luvulla kirpparilta. Oletan sankojen olevan 60-luvulta. Teetätettyäni niihin linssit, käytin niitä tuolloin monta vuotta.

Tämä jakkupuku ei ollut käynyt päälläni varmaan 20 vuoteen, mutta nyt kävin kurkkaamassa isoon matkalaukkuun, jossa muutamaa vaatemuistoa säilytän. Olen stylistin lisäkoulutuksessa ja kaivelin aarteitani esiin erästä opiskelutehtävää varten. 

Suuri yllätys oli se, että hame mahtui vielä päälleni. Tosin hengittämättä ja vatsa sisään –tekniikalla, mutta kuitenkin.