Tämän tupsumyssyn ohjetta lehdistä ja kirjoista äskettäin etsiessäni (ei, en tällä kertaa selannut nettiohjeita ollenkaan) paljastui jotakin hyvin mielenkiintoista ja ymmärsin, että myssymalleja on moneksi... jopa moneksi kymmeneksi. Yritin ravistella päätäni saadakseni nuo kaikki ideat tippumaan mielestäni, muttei se millään onnistunut. Oli siis pakko alkaa uteliaisuuttaan neuloa seuraavaa... ja tällainen siitä tuli. Jämälankabaskeri.

Saadakseni  kapean reunajoustinneuleen napakammaksi pujottelin mustaa ohutta kumilankaa siihen yhden kerroksen verran. Lennokkaana ja luovana päivänä voin vetäistä tämän taiteellisen baskerin takaraivolle.

Ja päätä pakastavana ja innottomana päivänä saatan antaa sen valahtaa silmille asti.

Ja vielä lopuksi, että tuo ohje on kirjasta "villit silmukat, Päähineitä" (Karisto, 2009), mutta koska sekalaiset jämälankani olivat vääränlaiset ja värit erilaiset ja myös kuviota jouduin itse vähän säveltämään ja silmukkamäärää laskemaan pienemmäksi... ja... ja.... ja... Niin, yritin tehdä vain sinne päin ja tuon kuvan innoittamana. Siitä tuli hyvä, oikein hyvä!