Ekotaitelija Raija Puukko on sanonut toteuttavansa kolmen E:n filosofiaa: ekologisuus, eettisyys ja esteettisyys. Tämä kaulariipus lienee juuri sellainen myös: ekologinen, eettinen ja esteettinen.

 

Riipus on pieni puulätkä, johon liimavesiseoksella painelin vanhasta virkkausohjekirjasta leikatun pitsikuvan. 

Koru johtaa ajatukseni valtakunnalliselle 4H-leirille monen vuoden taakse. Tuo riipus toimi siellä silloin ns. leirikoruna 4H-logoineen. Löysin sen eilen hylättynä yhdestä öö-vetolaatikosta, johon sujautetaan kaikki pieni askartelumatsku, mikä muualle hukkuisi. Koska 4H on entistä elämääni, oli tuon riipuksenkin aika päästä irti vanhasta merkityksestään.

Istahdin tuumailemaan. Idea pitsikuvan liimaamisesta tuli kuin vahingossa. Satuin muistamaan pari ikivanhaa mustavalkoista lehteä, joita en ollut silponut vielä mihinkään. Noista 60-luvun kannettomista, ränsistyneistä ja melkein ilmaisista kirpparihankinnoista, Eevaneule-lehdestä ja Mary Olki-virkkauskirjasta riittää meikäläiselle materiaalia askarteluun vielä driljoonaan työhön.  Siis jos nuo askartelutyöt sattuvat vastaisuudessa olemaan ihan yhtä pikkuriikkisiä kuin tuo puulätkä.