Pääsin eräänä lauantaina kiertämään minulle tuntemattomassa pikkukaupungissa sen molemmat keskustan kirpparit. Niistä toiseen asutessani huomasin sen laajan takaseinän notkuvan sadoista kirjoista. Kaikenlaisia kirjoja. Paksua ja kevyttä, tietoa ja hömppää. Kaikenlaista.

Koska en tarvinnut kiirehtiä minnekään, kävin kirjahyllyn tarjonnan läpi hylly hyllyltä. Miten lie tuntuikin silloin, että jokin aarre siellä jossain välissä odottaa...

Ja niin siellä odottikin! Kaikkien niiden tavallista tavallisempien kirjojen välissä odotti kaksi kaunista, ohutta 60-luvun neule- ja virkkauskirjaa. Niin ohuita ja huomaamattomia siellä paksumpien joukossa, että ne odottivat vain hetkeä päästä todellisen aarteenmetsästäjän käsiin.

Molemmat lehdet ovat toki jo aiempien omistajien toimesta lukemattomia kertoja selattuja, mutteivät niin kovia kokeneita, etteivät kestäisiä seuraavaa lukijaa. Mutta nuhruisia tai taittuneita ne eivät ole. Toki osittain irtolehtipainoksia ja sen vuoksi olenkin miettinyt, että millä tavalla joitakin niistä laittaisin esille, että ne pääsisivät oikeuksiinsa. Seinälle kehyksiin tai jotain. Keräämään katseita.

Ihania 60-luvulle tyypillisiä neuleita ja poseerauksia. Sukka-, pusero-, jakku-, hame- ym malleja toteutettavaksi vaikka tähän päivään!