Tänään innostuin ompelemaan jälleen muutaman ruusukkeen vanhoista kravateista. Koska joku oli aiemmin toivonut niiden teko-ohjetta, niin otinpa tällä kertaa sitten myös muutaman kuvan työvaiheista.

Ensimmäinen neuvo on, ettei näitä tehdessä kannata nipottaa senttien tai muotojen kanssa!

Tarvitset 3-4 vanhaa solmiota ja palan paksuhkoa, huopunutta villaneuletta tai -kangasta.

1. Leikkaa solmio poikki noin puolivälistä. Käytät ruusukkeeseen vain solmion kapeanmman puolikkaan. Pura se auki ja ota tukikankaat pois. Nyt sinulla on kapeahko, pitkä kappale. Pituudella ei ole niin väliä. (Tarvitset näitä 3-4 kappaletta yhteen ruusukkeeseen.)
Leikkaa myös villakankaasta pyörylä käsivaraisesti. Läpimitaltaan 10 cm tai jotain.

2. Silitä solmiokappale pituusuuntaan kaksinkerroin nurjat puolet ja leikkuureunat vastakkain. Leikkaa päät kaareviksi. Muodolla ei ole niin väliä.

3. Ompele risareunan puolelle kaksi poimulankaa.

4. Poimuta. Pituudella tai poimun määrällä ei taaskaan ole oikeastaan mitään väliä.

5. Paina poimutus silitysraudalla littanaksi.

6. Siksakkaa poimutelmat pyörylään kiinni siten, että aloitat pyörylän ulkoreunasta ja jatkat spiraalinomaisesti keskiötä kohti.

7. Voit viimeistellä ruusukkeen keskiön napilla ja tarvittaessa pistellä muutamalla pistolla poimutelmia kiinni pohjaan.

Paitsi, että ruusuke voi kaunistaa pikkujoulun kohtalokkaan kuningattaren pukua, niin ruusukkeella voi viimeistellä myös vaikka lahjapaketin. Rentoa luomisen iloa toivotan!