Huonosti menee käsityösaralla, kun ei ole esitellä kuin yhtä tiskirätin rääpälettä.
 
Rätin neulomisesta saan kiittää/syyttää marttaneuvojaa. Hän suositteli ekosiivousiltana, että akryylilangasta neulotulla lappusella saisi hangattua teen ja kahvin aiheuttamat pinttymät kupposista pois. Minä olen aina ollut siinä hommassa ruokasooda-spesialisti, mutta hullu houkutuksesta testaa!
 
Niinpä neuloin yksinkertaisen lapun akryylilangasta, koska akryylilankaa löytyi. Yksinkertaisella, nopeasti neulotulla rätillä pääsisin oitis vinkkiä testaamaan.
 
Pyh, sitten testatessa tajusin, ettei meidän Muumi-, Vasikka- tai muissa mukeissa mitään pinttymiä ole. Kunnes näin vaaleansiniset pitkät muovilusikat, jotka ovat jatkuvassa käytössä tummuneet ja joita aina silloin tällöin ruokasoodalla puhdistan. Akryyli toimii siinä kyllä. Mutta haloo, kannattaako nyt olla yksi erityinen rätti muutaman muovilusikan putsaamiseen?
 
Joten testasinpa sillä myös pöydän pyyhkimistä ja siihen se on myös… noh, ihan ok. Siispä ryhdyin neulomaan seuraavaksi sellaisen fiinimmän ja vähän kookkaamman tiskirätin. Hinku-neulojalla kun ei voi olla sellaista pientä simppeliä lappusta roikkumassa keittiön tiskipöydän yläpuolella, vaan sen on oltava vähintään pitsineuletta tai muuta sellaista monimutkaisempaa…

 
Keskeltä neulotussa tähtiliinassa näytti olevan sopivaa kokeilunarvoista kuviointia, joten sen aloitin…. Ja lopetin. Tällainen siitä tuli.