Keväällä hyvä naapurini sattui käväisemään Novitan tehtaanmyymälässä ja ilahdutti minua tuliaisella: minikeräpussilla. Ihanan leikkisiä värejä. Sopivia johonkin pieneen, lapsekkaaseen virkkaustyöhön. En tiedä mistä ajatus virkata neulatyyny tuli, mutta sellaiseen ryhdyin.

Suunnitelmani oli päällystää muovinen, tyhjä nyörikela (siis sellaisen, josta myydään nyöriä, nauhaa tms. kangas- ja ompelutarvikeliikkeissä) virkkaamalla.

Koska tekeleestä tuli niin kivakiva, innostuin tekemään toisen samanlaisen.  En omaan käyttöön, vaan odottamaan sopivaa hetkeä antaa jollekin lahjaksi tai tuliaiseksi.

 

Päällimmäisen pyörylän täytin purkulangalla, jota sain purkamalla vanhat, peukaloista kuluneet vanttuut. Pässinpökkimä kun on kuulemma parhainta täytettä neulatyynyihin.

Minusta kahvikuppeihin tehdyt neulatyynyt ovat myös ihan kivoja, mutta touhotan sen verran vauhdikkaasti ommellessani, ettei sellainen pysyisi kauan ehjänä käytössäni. Tätä tällaista voin pyöritellä ihan vapaasti, eikä se ole moksiskaan vaikka joutuu heittämään joskus kuperkeikkaa työpöydältä lattialle.