Huh hellettä, päivää! Ajatukseni ovat jälleen 70-luvulla...

Tämän lohikäärmettä kuvaavan kirjontatyön tein vuonna 1976 hennon turkoosinväriseen puseroon. Tiedän tarkan vuosiluvun, koska muistan tehneeni sen rippikouluvuonna ja käyttäneeni sitä konfirmaatiotilaisuudessa alban alla. Vanha valokuvakin on siitä todisteena.

 

Kirjoin sen puseron etukappaleeseen, josta leikkasin sen varmaan parikymmentä vuotta myöhemmin pois talteen - muistoksi. Tuota kimonohihaista, muuten malliltaan hyvin yksinkertaista puseroa oli nimittäin pidetty ihan kulahtamiseen asti ja jouti hävittää.

 

Vuosia tuo kirjontatilkku pyöri kaappieni kätköissä, kunnes pari kolme vuotta sitten se lopulta löysi paikkansa kirppisjakun selkämyksestä.

Laatikkomallinen farkkutakki muotoutui muotolaskokset lisäämällä paremmin istuvammaksi, ja hihat lyhenivät. Yksilöllisyyttä se sai tuosta kirjontatyöstä ja ehkä juuri sen takia tämä on yksi lempparifarkkuvaatteistani.


Äskettäin sattumalta törmäsin Pujoliivi-blogissa lehtikuvaan tästä lohikäärmekuvioisesta itämaisesta tunikasta, jonka ohjeeseen tuo kirjontakuvio oli kuulunut.

Kuva: www.pujoliivi.blogspot.com

Ohje oli julkaistu Suuri Käsityökerho -lehden ensimmäisissä numeroissa. Minä innostuin kirjomaan kuvion tuon lehden silityskuvioarkkia käyttäen melko pian sen ilmestymisen jälkeen.