Vuoden viimeisenä päivänä en tehnyt lupausta seuraavalle vuodelle, vaan laadin pienehkön projektisuunnitelman. Projektin tavoitteena on uusia vuoden 2011 aikana huushollin kaikki liinavaatteet (LV) eli koko tyynyliina- ja lakanavarasto.

Projektin julkinen rahoitus on 0 %, eikä kuntakaan myönnä avustusta, joten omarahoitusosuudeksi jää 100%. Projektin kustannuksiin lasketaan tavaraostot, materiaalikustannukset ja oman auton käyttö. Vapaaehtoistyön osuus on huomattava, sillä ostosmatkojen tunteja, eikä mahdollista (ompelu-)työn osuutta voi laskuttaa. Projektin kustannuseriä ei ole eurontarkasti määritelty, koska ne – kuten projektista johtuvat kustannukset yleensä – ylittyvät joka tapauksessa. Yleisesti kuitenkin tiedoksi, että tavaralahjoituksia otetaan vastaan juhlavuoden kunniaksi.

Projektilla on yksi työntekijä, projektipäällikkö. Projekti on aloitettu jo ennen vuodenvaihteen virallista päätöstä omalla riskillä, sillä aiemmin on jo tuotettu nämä tilkkupussilakanat, joiden nykyinen nimellisarvo siirretään projektin alkupääomaksi.

Projektin tavoitteena on metsästää kohtuuhintaisia Marimekkoja. Saalistakin on jo tullut. Mutta tässäkään asiassa projektipäällikkö ei tietenkään osaa olla ottamatta (ompelu-)lankoja omiin käsiinsä, joten joskus hän ompelee omalla ompelukoneosastollaan myös niitä itse.  Oman tuotannon osuus ei kuitenkaan ole projektin päätavoite, koska valmistusmateriaalin yleinen hintataso on korkea valmiin tuotteen kohtuulliseen ale-hintaan ja korkeaan laatuun verrattuna.

Väliraportointi tapahtuu projektipäällikön raportoidessa ennen kaikkea ompelukoneosaston tuotannon kehityksestä. 

1. LV-väliraportti 19.1.2011:

  • Hankittu kaksi mm-pussilakanasettiä á 27 eur. Hyväksytyt kustannukset yht. 54 euroa.
  • Tänään polkaistu valmiiksi kaksi pussilakanaa ja kaksi tyynyliinaa (kuvassa). Kankaaseen nimeltä ”Nolla” on yhdistetty kangasta nimeltä ”Raita”.  Hyväksytyt kustannukset n. 20 euroa.