"Tutkimusten mukaan television katseleminen kirjaimellisesti turruttaa mielen: aivot ovat silloin vähemmän aktiiviset kuin unessa! Jatkuva television edessä istuminen vähentää sosiaalisia kontakteja, millä puolestaan on negatiivisia seurauksia ajan mittaan."  (Katz & Rubin: Aivojumppaa, 2001)

Vinttaan kintaalla tuollaisille tutkimuksille! Lähes kokonaan television ääressä istuessa kuvan leveä pitsikin syntyi ja minä olen sitä mieltä, että aikamoista aivojumppaa se minulle oli.

 

Pitsistä tuli varsin aurinkoinen noin aseteltuna. Nyt kun olisi vain hameenhelma, johon sen kiinnittäisin.

Lopuksi ehdotan, että tehtäisiin tutkimus siitä, miten monta triljoonaa kiloa lankaa suomalaiset naiset virkkaavat ja neulovat vuodessa vain ja ainoastaa televisio-ohjelmia seuratessaan. Jokainen sitä tekevä tietää, miten tuloksellista ja tuottavaa oheistoimintaa se on. Veikkaanpa, että tutkimus nostaisi television merkityksen aivan uudelle tasolle, sillä tottahan se on, että suurin osa ohjelmista ilman käsityötä ovat varsin tylsistyttävää roskaa.

Itse asiassa seuraava eduskunta voisi päättää sellaisen edistyksellisen lain maailmassa, että televisiota on lupa katsoa vain ja ainoastaan käsityötä tehden, eikö vain?