Tällä takilla on tarinansa; alkuperältään Elsa-mummoni takki. Kotimainen ns. popliinitakki, jossa on teddyvuori. Kuva takista ennen ja jälkeen muodistuksen.

 

Takki kulkeutui joskus 80-luvulla äidilleni. Hän muokkasi sitä hieman ja käytti aikansa. Sitten jossain vaiheessa se kulkeutui minun yläkaappiini, josta sen tässä eräänä päivänä otin ja sanoin: nyt tai ei koskaan!

Iskin pesukoneeseen, kuivatin, puin rva sovitusnuken päälle ja odotin pari viikkoa inspiraatiota. Aloitin purkamalla kauluksen karvareunan (jonka äitini oli lisännyt käsinommellen alkuperäiseen malliin), purin sivusaumat ja hihat, poistin muhkeat olkatoppaukset, lyhensin helman... ja sitten aloin leikata ja ommella sitä uuteen muotoon. Kaulus, hartialinja sekä  taskut ovat alkuperäiset.

Halusin lopuksi helmaan jotain yksilöllistä, koska takki on väriltään ikävystyttävän harmaabeige. Niinpä aplikoin ylijääneestä vuoriteddystä pyörylät helmaan, päällystin 156 nappia takkikankaalla (Astor-napinpäällystyskoneella) ja ompelin ne pyörylöiden ympärille. Olen lopputulokseen ihan tyytyväinen, varsinkin kun hintana oli ainoastaan tekemisen vaiva/ilo.